İnsanın doğduğu andan itibaren küçük yaşlarda hobi, aktivite veya bir tutku amacıyla başlayan dansçı olma fikirlerinin daha sonrasında profesyonel bir meslek haline dönüşebileceğini daha önce düşündünüz mü? Belki bazı kişiler için bu defalarca kez duyulmuş bir soru olabilir fakat bu alanda henüz yeni yetişmeye başlamış veya ilk kez araştıran kişiler için durum aynı değil. Vakit kaybetmeden dansçı nedir? Nasıl dansçı olunur? Açıklayalım. Merak ettiğiniz bu konu hakkında birçok bilgiye devamında ulaşabilirsiniz.
Dansçı Nedir?
Dans insanların sadece cümleler ile birlikte iletişim kurabilmenin dışında, duygular ve hareketler ile kendimizi ifade edebildiğimizin göstergesidir ve ilk çağlardan yani geçmişten günümüze kadar gelmiştir. Bu kelime işi yapan kişiyi belirtmemiz için kullandığımız bir kelimedir.
Dansçı, vücut hareketleri ile bir hikaye, durumu veya karakteri aktarmak amacıyla kendilerini izleyenlere performanslarını gösterirler. Müzik ile birlikte konsepti izleyiciye aktarırken, aynı zamanda hareket ederek jest ve vücut dilini kullanan kişiler için kullanılan bir isimdir.
Dansçı Nerede Çalışır?
Dansçı çeşitli çalışma ortamlarında ve mekanlarda çalışabilir. Bu durum dansçıların dans türü ve gösterinin türü ile alakalıdır. Çoğu dansçı night club, gazino ve bar gibi eğlence mekanlarında bir gösterinin parçası olabilir. Buna ek olarak hem dans sahnesi alabilir, hem de eğlence mekanlarında ekstra bir iş daha yapabilir. Böylece dansçılar günlük kazançlarını yüksek meblağlara çıkarabilirler.
Nasıl Dansçı Olunur?
Her iş için geçerli olan faktörler dans içinde geçerlidir. Dansçı olmak için gereksinimler ise öncelikle büyük bir isteğiniz, sabrınız ve çalışma gayretiniz olmalıdır. Bu üçü dansçı olmak için ilk aşamadır daha sonra belli ölçüde dans edebilirsiniz. Bu süre zarfında dansçı olup olmayacağınızı bir tek kendiniz anlayabilirsiniz. Bu sizin dansçı olmaya ilk adım attığınızda düşünmeniz gereken kısımdır.
Dansçı olma yolunda kendinizi donanımlı bir birey olarak yetiştirirseniz profesyonel olarak bir dansçı olmanız için hiçbir engel kalmayacaktır. İlk olarak deneyimsiz dansçı arayan yerlere müracaat etmelisiniz ki, direk dansı club dansı veya oryantal dans gibi alanlarda tecrübe kazanabilesiniz.
İkinci olarak kendi bünyesinde dansçı yetiştirmek isteyen ajansların, ücretsiz dans kurslarına katılım sağlamalısınız. Dans doğuştan gelen bir yetenek olsa da, çoğu dansçı aldıkları dans eğitimleri sayesinde vasıf kazanarak profesyonelleşmektedir.
Bunun haricinde dans ile ilgili iş arayanların önceden prodüksiyonlarda sahnede performans deneyimleri aranmaktadır. Sahnelerde iyi deneyime sahip olan bayanların, kaliteli yerlerde iş bulma oranları daha yüksektir. Eğer bu bahsettiğimiz mekanlarda çalışarak yüksek kazançlar elde etmek, deneyim kazanmak veya ücretsiz dans eğitimlerimizden yararlanarak vasıf kazanmak istiyorsanız bize ulaşmanız yeterlidir!
İletişim numaralarımız üzerinden dansçı iş ilanlarımıza başvuru yapmak oldukça kolay!
Dansçı nedir nasıl olunur ile ilgili bilgi almak veya dansçı iş ilanlarımıza başvuru yapmak isterseniz, 7 gün 24 saat bizlerle iletişim kurabilirsiniz.
Telefon & WhatsApp: +9 0505 919 50 01
Sabit Telefon: +9 0850 305 50 01
Mail: info@dansisilanlari.com
Merkez Ofis: Mecidiyeköy-Şişli / İstanbul
Şube Ofis: Kadıköy / İstanbul
Dansçı Olmak İçin Neler Gerekir?
Profesyonel dansçı olmak için bazı gereklilikler vardır. İyi düzeyde yetenekli dansçılar doğuştan gelen özelliklere sahiptir ve vakitlerinin büyük bir kısmını bu iş ayırarak emek veren kişilerdir.
Dansçılar için yetenekler şu şekildedir:
- Fiziksel uygunluk ve başarı azmi
- Motivasyon ve disiplin
- Yaratıcılık
- Kendine güvenen ve kendine inancı olmak
- Takım çalışmaları becerilerine sahip olmak
- Dans ve ilgili konularda donanımlı bilgilere sahip olmak
- İletişim kurmak ve mevcut işi tanıtma yetenekleri
Dansçı olmak için neler gerekir konusuna ek olarak dansçılar için bazı sorumluluklarda vardır. Bu sorumlulukları club dansçısı da olsanız, pole dans veya gogo dans yapan bir dansçı da olsanız yerine getirmeniz gerekir.
- Dans koreografisi üzerinde çalışmak
- Dansa uygun kostüm seçimi yapmak
- Müziğin ritmine uygun dans etmek
- İzleyici önünde heyecanlanmadan performans sergilemek
- Canlı performanslar için bol bol prova yapmak
Bunlar gibi sorumluluklar, yetenekler ve nitelikler ile birlikte kısa zamanda dansçı sıfatını kazanabilirsiniz.
Dansçı Maaşları Ne Kadar?
Türkiye’de dansçı maaşları 2024 yılı için sahne aldığınız mekanın müşteri potansiyeline göre ortalama 20.000 TL’dir. En düşük dansçı maaşları 15.400 TL’den başlamaktadır. En yüksek dansçı maaşı ise 25.600 TL’dir.
Dansçıların konaklama ve yeme ücretleri maaşlarının dışındadır. Ayrıca bu bahsettiğimiz rakamlar dansçılar için ek ödemeler ve primleri kapsamaz. Hatta bazı işverenler dansçılara hiçbir ek ödeme yapmadan işe almayı teklif eder. Son olarak dansçıların sahne dışında, mekanda ekstra bir iş yapıp yapmadıkları da maaşlarını değiştirir.
PEKİ, BAYAN DANSÇILARA BİZ NE KADAR ÜCRET ÖDÜYORUZ?
Türkiye’nin en büyük menajerlik ajansı olarak işe aldığımız dansçı bayanlara günlük dolgun ücretler ödüyoruz. Dansa yeteneği olan deneyimsiz bayanlar bile ajansımız bünyesinde minimum 2000-3000 TL ile işe başlayabilirler. Üstelik ücretsiz dans kurslarımız da bulunmaktadır.
Konaklama, yeme içme ve yol masraflarınız karşılanır. İhtiyaç olması durumda dans kostümü ve benzeri alışverişiniz için de avans verilir. Numaralarımız üzerinden iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.